Een plek waar ze je te nimmer zullen vinden
Voor de mini-zomerblogtour van @Rosemaryhartbooks las ik "Nimmer" van haar hand.
"Nimmer" van Rosemary Hart is een nieuwe versie van het verhaal rond Peter Pan, maar dan helemaal op haar eigen manier: vol spanning, romantiek en mysterie.
Het verhaal draait om Vivienne en haar broertje Oliver. Ze worden plotseling uit hun gewone leven weggerukt en belanden op een plek die voor hen totaal onbekend is. Een plek waar ze je nooit en te nimmer kunnen vinden
Daar komen ze oog in oog te staan met Peter Pan, die probeert Oliver onder zijn betovering te krijgen. Maar of dat hem lukt? Als het aan Vivienne ligt, zeker niet.
Misschien kan Hook, de mysterieuze kapitein met zijn ijsblauwe ogen, haar daarbij helpen. Alleen weigert Vivienne naar hem te luisteren...
Toch groeit er langzaam een band tussen Vivienne en Hook. Er is spanning, wantrouwen, maar ook de nodige aantrekkingskracht. Dit wordt mooi opgebouwd, zonder dat het te romantisch aanvoelt. De spanning blijft tot het einde voelbaar...
En dan de schrijfstijl, die is zoals ik van Rosemary gewend ben: prettig en beeldend. Ik zag de omgeving zo voor me en leefde echt mee met de personages. Het verhaal voelt daardoor als een mooi afgerond geheel.
Ben je op zoek naar romantiek met een rauw randje, sterke hoofdpersonen, een donker sprookjesgevoel én een boek dat je in één ruk wilt uitlezen? Lees dan vooral “Nimmer “. Je zult er geen spijt van krijgen.