Een prachtig verhaal

Enita 08 augustus 2025
Voor de blogtour las ik ”Alleen voor jou” van Lenna Dufin, het derde deel in de Castle of Kink-serie.

Het verhaal draait om DD (Dietrich Daems), voetballer bij topclub RSCC Antwerpen. DD houdt zijn privéleven graag echt privé, maar daar komt plotseling verandering in wanneer een van zijn voormalige subs zijn geaardheid deelt met de pers. Voor DD is dit opnieuw een bevestiging: mensen zijn niet te vertrouwen. Toch verandert dat gevoel als hij merkt hoeveel warmte en steun hij krijgt van zijn familie, vrienden en club.
Maar waarom duwt hij dan juist die ene speciale persoon die nu in zijn leven is gekomen, William, steeds verder van zich af?

Lenna heeft met ”Alleen voor jou” een prachtig nieuw deel aan deze serie toegevoegd. Het verhaal leest vlot weg en DD’s persoonlijke worsteling rondom zijn ongewilde coming-out is treffend en raak beschreven. Ook het proces van acceptatie, niet alleen van zichzelf, maar ook van het incident dat hem blijft achtervolgen, wordt op een krachtige manier beschreven. De liefde en steun die hij ontvangt van de mensen om hem heen, maakte het extra bijzonder om te lezen.

Wat me daarnaast sterk raakte, is de onderliggende boodschap die Lenna zo krachtig uitdraagt: dat iedereen mag zijn wie hij of zij is, zonder haat, maar met liefde. Daar sluit ik me volmondig bij aan. Ik ben absoluut team everybody.

Een verhaal dat raakt, binnenkomt en hopelijk nog velen aan het denken zet.

Meer recensies van Enita