Waarom was jij om 09.07 uur?
Waarom was jij om 09.07 uur?
Ik las "'De laatste ochtend" van Samuel Bjørk.
Een weekend dat rustig begon verandert om 09.07 uur als er een bom afgaat in de metro in Oslo. Deze aanslag lijkt zorgvuldig gepland. Kort daarna krijgt journaliste Jessica Blomqvist een telefoontje van iemand die beweert de dader te zijn.
Het is aan rechercheur Holger Munch en zijn team om de dader op te sporen. Want dit blijkt niet de enige aanslag te zijn. Zondag om 09.07 uur staat de volgende gepland, tenzij het team de dader op tijd weet te vinden...
Het verhaal kent twee verhaallijnen. Het politieonderzoek naar de dader achter de bomaanslagen en de verhaallijn rondom Jessica, die door de verdachte een bijzonder rol krijgt toebedeeld. De twee verhaallijnen versterken elkaar en zorgen voor extra diepgang en spanning.
Dit is zo’n thriller die je gewoon gelezen moet hebben. Het bevat alles wat ik zoek in een goede thriller: een spannend plot, onverwachte wendingen die me voortdurend op het verkeerde been zetten en hoofdpersonages met karakter. Holger en Mia (zijn collega) geven het verhaal daardoor net dat extra’s in hun zoektocht naar de dader.
"'De laatste ochtend" is een razend spannende thriller die me vanaf de eerste pagina niet meer losliet. De goed opgebouwde spanning, de gedreven hoofdpersonages en de verrassende ontknoping maken dit boek tot een absolute aanrader voor liefhebbers van Scandinavische misdaadromans.
Ik las "'De laatste ochtend" van Samuel Bjørk.