Opnieuw spannend

Enita 25 mei 2025
Ik las “Honderd dagen” van Emelie Schepp.

Het verhaal draait om Maia Bohm, een rechercheur die net met haar kinderen naar Motala is verhuisd. Ze wonen tijdelijk bij haar moeder. Een van de eerste zaken waarmee ze te maken krijgt, is een schietincident: Johan, de echtgenoot van Amanda, wordt zwaargewond in zijn eigen huis aangetroffen. Amanda verdween precies een jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden. Is er een verband tussen haar verdwijning en de aanslag op Johan? Het is aan Maia en haar collega Greg om dat te onderzoeken.

Het boek kent eigenlijk twee spannende verhaallijnen. De eerste draait om het politieonderzoek. Terwijl Maia en Greg zich door een allerlei aanwijzingen en verdachten werken, vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plek. De ontknoping kwam voor mij als een verrassing. De dader had ik niet zien aankomen.

De tweede verhaallijn is persoonlijker: Maia’s zoon Tim ligt in het ziekenhuis met een ernstige hartziekte. Zijn toestand verslechtert snel, en alleen een donorhart kan hem redden. De vraag is: komt dat hart op tijd?

Emelie heeft opnieuw een spannende thriller geschreven, precies zoals ik van haar haar ken. De plot zit goed in elkaar, met sterke twists en wendingen die me telkens op het verkeerde been zetten. Het onverwachte einde maakt het helemaal af. En rondom de verhaallijn van Tim hield ik het niet droog.

De personages zijn goed uitgewerkt. Ik kon me echt inleven in Maia’s emoties rondom haar zieke zoon. Ook Greg is een fijn personage. Zijn onzekerheid en goedhartigheid maken hem erg menselijk.

Kortom: een thriller die je gewoon gelezen moet hebben. Zeker als je eerder werk van Emelie Schepp hebt gelezen, zul je hier absoluut van genieten. En anders is het je kans om een geweldige thrillerschrijfster te ontdekken.

Tot slot wil ik graag @worldofthrillers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Enita