Midden in de nacht
Hoe goed is je geheugen?
Ik las "Midden in de nacht" van Riley Sager. Het verhaal draait om Ethan, die dertig jaar geleden zijn tienjarige vriendje Billy spoorloos zag verdwijnen. Ze lagen samen in een tent in de achtertuin van Ethans ouderlijk huis toen Billy ineens verdween, zonder enig spoor.
Nu, dertig jaar later, keert Ethan terug naar datzelfde huis om er tijdelijk te wonen, nu zijn ouders zijn verhuisd. De verdwijning van Billy heeft hij nooit echt kunnen verwerken. Hij kampt nog steeds met slapeloosheid en nachtmerries. Maar dan beginnen er zich vreemde dingen voor te doen, midden in de nacht. Ethan voelt zich gedwongen op zoek te gaan naar de waarheid achter Billy's verdwijning. Zal het hem eindelijk lukken te ontdekken wat er destijds is gebeurd?
Het verhaal wordt verteld via twee tijdlijnen: in het heden volgen we Ethan tijdens zijn zoektocht, terwijl de tweede tijdlijn stukje bij beetje onthult wat er werkelijk gebeurde in de aanloop naar Billy's verdwijning. Beide lijnen komen samen aan het einde van het boek.
Ik werd volledig meegezogen in deze thriller dankzij de pakkende schrijfstijl van Riley. Hij weet de spannende sfeer goed neer te zetten, en de afwisseling tussen heden en verleden hield bij mij de spanning voortdurend vast. De onverwachte wendingen, die ik echt niet zag aankomen, zorgden ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel bleef zitten.
Houd je van thrillers met een duister randje, dan is "Midden in de nacht" een absolute aanrader.