Onder de citroenbomen

Enita 05 mei 2025
Onlangs las ik “”Onder de citroenbomen””van Emma Burstall .
Het verhaal draait om Stella, die een van haar beste vriendinnen aan kanker verliest en daarnaast haar huwelijk ziet stuklopen. Om tot rust te komen vertrekt ze naar het zonnige Kreta. Daar verblijft ze samen met haar zoon, dochter en een vriendin met haar kinderen in de prachtige villa Ariadne. Terwijl ze probeert tot rust te komen en het verdriet een plek te geven doet ze tegelijkertijd nieuwe inzichten op.

Emma schrijfstijl maakt dat het boek prettig en vlot leest. Ze schrijft beeldend en weet de sfeer en mediterrane setting prachtig tot leven te brengen. Het verhaal vond ik op sommige momenten wat voorspelbaar en de personages hadden wat mij betreft ook iets meer diepgang mogen hebben.

Toch las ik het boek met plezier. Het is een verhaal vol emotie en hoop, perfect om tijdens een vakantie te lezen op bijvoorbeeld het zonnige Kreta. Het is een aanrader voor liefhebbers van feelgood-romans.

Meer recensies van Enita