Feelgood van de bovenste plank

Esther Stui Esther Stui
5 mrt 2021

Vanavond las ik 'Winterzon" uit. Het vierde en laatste deel uit de 'Onder de bomen-serie'. Wat een prestatie deze vier boeken. 'Lentegroen' en 'Zomerloof' heb ik beide vijf sterren gegeven omdat deze boeken mij echt diep raakten. Het verteltempo lag in 'Herfstrood' en 'Winterzon" lager en daardoor kwam ik op de vier sterren die ik heb uitgereikt. Hoe Jackie met heel veel aandacht Freek beschrijft vind ik bijzonder knap. Het is een man die je gelijk in je hart sluit. Ook Sylvie en Ties zijn personages die je het liefst een dikke knuffel zou geven. Hoe Freek en Sylvie ondanks hun vrij liefdeloze jeugd toch zulke prachtige mensen zijn geworden, spreekt mij enorm aan. Doordat ze elkaar versterken, komen ze er samen uit. De mooiste emotie in de serie vond ik het einde van 'Zomerloof', daar was ik echt een paar dagen ondersteboven van. Zo intens en huiveringwekkend geschreven. Al jaren ben ik een liefhebber van de boeken van Jackie, maar deze serie is toch van een andere orde. Intens, liefdevol, soms zelfs breekbaar mooi. Dank je wel!

Meer recensies van Esther Stui