Wendy heeft het weer geflikt!

Esther Stui Esther Stui
25 mrt 2022

De zoektocht van Noortje naar de liefde van haar leven gaat niet over rozen. Tot ze Mats ontmoet. Hij is de droom van iedere vrouw, superaantrekkelijk, lief en zorgzaam. Net als je denkt dat ze op het punt staan om elkaar te vinden, gaat het mis. Mats kiest het hazenpad, er zijn complicaties die het voor hem niet makkelijk maken en voor Noortje nog veel moeilijker. Dankzij de kat van Noortje ontmoeten ze elkaar opnieuw en begint een gepassioneerde relatie. Op dat moment in het verhaal dacht ik: dit is te mooi om waar te zijn. Vervolgens komt Wendy met een perfect geplaatste plottwist en begint alles van voren af aan. In het boek staan personages waar je van gaat houden, maar ook personages die het bloed onder je nagels vandaan halen. Dit verhaal is luchtiger dan bijvoorbeeld de Eindeloos-serie en toch heeft het zeker diepgang. De emoties zaten bij mij zo nu en dan hoog en ja, dan heb je me. De onzekerheid van Noortje, die door eerdere mislukte relaties onder haar huid is gekropen, vind ik heel realistisch weergegeven. Haar gestuntel is lief en herkenbaar. Het boek heb ik in anderhalve dag uitgelezen, maar de komende dagen zal ik bepaalde passages zeker nog een keer lezen. Voor mij is Wendy de onbetwiste Nederlandse koningin van de feelgood!

Meer recensies van Esther Stui