Liefde en watermeloen
Liefde & watermeloen - Isabelle Paz Soldan
Twee jaar geleden begon mijn bookstagram zo’n beetje toen ik deel 1 in de Love & Fruits-serie ‘Liefde & ananas’ mocht lezen. Ik was dan ook erg benieuwd naar deel 2.
Laura hoopt een carrière als kunstenares op te bouwen, maar is te onzeker om haar werk aan iemand te laten zien. Dankzij haar vriendin Anna krijgt ze een baantje in het restaurant van het museum van de moderne kunst. Daar ontmoet ze de knappe kunsthistoricus Luuk. Laura is aan het sparen voor een reis naar Mexico, waar haar oma woont. Samen met Maxime en Anna gaat ze het avontuur tegemoet. Daar komt ze in aanraking met de kunstenares Frida Kahlo en haar werk ‘Viva la vida’. Zal Laura haar leven ook durven gaan leven? En wie is die mysterieuze schilder Sandia?
Liefde & watermeloen leest heerlijk vlot. Je vliegt door de korte hoofdstukken heen en wat een humor! Ik houd ervan. De scène met de borrelnootjes en het verhaal rondom oma: geweldig. Isabelle schrijft ook erg beeldend: ‘De jongen heeft van verbazing zijn stok laten vallen, de vrouwen vinden de piemel opeens niet meer zo interessant en de kauwgom valt uit de mond van de man.’
Je kunt zien dat Isabelle affiniteit heeft met kunst en cultuur (ze studeerde archeologie). Ik heb weer iets geleerd over Frida Kahlo en Mexico. Dat de kleuren van de watermeloen in de Mexicaanse vlag zitten en het vaak symbool is van Mexico: nooit geweten!
Isabelle geeft ons ook nog wat mooie lessen mee: Het is oké om hulp te vragen. Durf je leven te leven. Je hoeft niet perfect te zijn, vertrouw in jezelf.
Het einde heeft me weten te verrassen met een plottwist die ik niet aan zag komen. De knipogen naar ‘de ananas ‘ vond ik ook erg leuk gedaan. Uiteindelijk sloeg ik het boek dicht met een grinnik en een ‘ahh’: echt leuk gedaan!
’Mijn eerste indrukken zijn altijd goed.’