Inzichten waar je direct wat aan hebt

Eva1977 26 mei 2025
Ik vraag me soms oprecht af waarom ik zo doe in relaties. En dit boek geeft me antwoorden! Ik ben altijd bezig met zelfonderzoek. Dat is voor mij een continu proces. En de inzichten in dit boek hebben mijn visie op wat ik onbewust meeneem in mijn relaties enorm verhelderd. Lees dit boek als je jezelf beter wilt leren begrijpen met als welkom neveneffect dat ook jouw relaties beter worden.

Heel globaal zegt de schrijver dat in een relatie op een gegeven moment emotionele verwondingen van beide partners naar boven komen. Je kunt nog zo goed bezig zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling en je toolkit vol functionele hulpmiddelen. Maar als de relatie veilig genoeg is om meer jezelf te zijn, komt het innerlijke kind met oude pijn onvermijdelijk tevoorschijn. Onbewust gaat de oude pijn het op sommige momenten overnemen en in interactie met de oude pijn van de partner.

Het helingsproces begint met inzicht en bewustzijn. Voor mij gaf dit boek inzicht in mijn oude pijn en onbewuste overtuigingen die ongemerkt nog steeds van invloed zijn op mijn relaties. Nu begrijp ik bijvoorbeeld waarom ik me afgewezen voel als een vriendin me een hele tijd niet belt. Ik had mezelf wijsgemaakt dat we gewoon andere waarden en normen hebben en/of dat de liefde gewoon niet wederzijds is. Maar in werkelijkheid spiegelt haar gedrag precies de manier waarop mijn ouders met mij omgingen. Dus mijn innerlijke kind staat te schreeuwen van verdriet om de liefde en aandacht die het gemist heeft. En zo heb ik meer momenten van inzicht gehad tijdens het lezen van dit boek, waarbij ik eerst mijn emotie voelde en daarna mijn notitieboek erbij pakte.

Dankjewel @AnkhHermes voor het toesturen van dit fijne boek <3

Meer recensies van Eva1977