Eerlijk verhaal over hoe waardevol vriendschap kan zijn

Eva1977 Eva1977
10 mrt 2021

Wat een mooi onderwerp om over te lezen. Dit boek laat je nadenken over vriendschap en alle aspecten daarvan. Hoe bijzonder het is om voor elkaar te kiezen, in elkaar te investeren en samen de vriendschap te ontwikkelen. Aan de hand van het verhaal van twee hechte vriendinnen (de schrijfsters) word je je meer bewust van bestaande vriendschappen, maar ook van hoe die stap voor stap zijn ontstaan en wat je aan elkaar hebt. Maar het gaat ook over de moeizame kanten van een goede vriendschap. Zoals wanneer je elkaar onbedoeld pijn doet, je te ver moet stretchen om nog een goede vriend te blijven of de moeilijke uitdagingen in een interraciale vriendschap. Het moment waarop deze vriendinnen er pijnlijk achter komen dat ze toch uit elkaar gegroeid zijn, wordt ook open en eerlijk beschreven vanuit beide perspectieven. Het persoonlijke verhaal wordt hier en daar doorspekt met bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek. Het boek gaf mij een blij gevoel en de wens om meer te investeren in mijn goede vriendschappen.

De term shine theory is afkomstig van de schrijfsters van dit boek, die samen ook een podcast hebben (call your girlfriend). Deze term duikt overal op, zoek maar eens op #shinetheory. Het staat voor vrouwen die elkaar helpen te stralen. Door elkaar te steunen, een podium te geven of er op een andere manier voor elkaar te zijn. Vrouwen die elkaar sterker maken en eraan willen bijdragen de ander te laten stralen. Want samen ga je sneller, kom je verder en heb je meer lol.

Dit boek pleit voor het opbouwen van een band met vrienden, het aangaan van een echte connectie en laat zien hoe verrijkend dat is in het leven. Ik voelde dat in elk geval tijdens het lezen. Ik ben door het lezen van dit boek meer dankbaar voor mijn lieve vriendinnen en ga hen zeker dit boek ook laten lezen!

Meer recensies van Eva1977