Prachtig verhaal met sterke vrouwen in de hoofdrol

Femkesbookshelf 25 juni 2025
Allereerst wil ik xanderuitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.

In het boek lees je over drie onwijs sterke vrouwen uit het verleden en heden. Ellie (heden) werkt aan het onderzoek naar ene Charlotte Rathmore nadat ze een bijzondere brief heeft gevonden in een boek. Dit leidt tot een ware zoektocht waardoor er een sprong in het verleden gemaakt wordt. Hier komen de personen Charlotte en Nancy naar voren. Vooral Charlotte heeft een duidelijke mening en verdwijnt plotseling, ze wordt niet meer terug gevonden. Haar schoonzus Nancy moet het nu zonder haar doen waar ze veel moeite mee heeft. Ze krijgt een dochter, Hattie, en is erg beschermend tegenover haar familie.
Wat zijn deze vrouwen ongelofelijk mooi uitgewerkt. Allemaal hebben ze een bijzonder verhaal waar goed over nagedacht is. Ik werd echt meegenomen in het boek en vond het onderzoek van Ellie zo interessant! Ik begon me alleen heel erg te irriteren aan hoe Nancy soms is, achteraf zie ik waarom ze zo deed en dat was ook een mooie toevoeging aan het verhaal.
Wat ik wel heel verwarrend vond was het gebruik van de bijnamen tussen de gewonen roepnamen door. Dit werd steeds afgewisseld waardoor het in het begin van het verhaal heel onduidelijk was over wie het nu precies ging. Ook moest je bij de wisseling tussen de personages uit heden en verleden goed opletten, dit wordt gelukkig duidelijk aangegeven aan het begin van ieder hoofdstuk, maar ook dit wordt veel afgewisseld. Ik heb alleen nog wel een paar vragen die onbeantwoord blijven.
Maar dat einde, wauw! De laatste 100 pagina's gaan in een stroomversnelling. De plottwist kwam op een mooi moment en wat een mooie afsluiting van het boek!

Ondanks de onbeantwoorde vragen en de veroorzaakte verwarring in het begin was het een prachtig boek met sterke vrouwen in de hoofdrol. Zeker een aanrader!

Aantal sterren:

Meer recensies van Femkesbookshelf