Ontmaskerd

Femkesbookshelf 21 oktober 2025
In het boek lees je over Esmee, Essie. Ze werkt met dementerende ouderen en is heel gelukkig met haar vriend Ralph. Maar op een dag verandert alles. In het dorp vindt er een verkleedwedstrijd plaats. Er gebeurt iets onverwachts wat veel drama met zich mee brengt. Wat dat is? Dat ga ik natuurlijk niet vertellen, daar mag je zelf achter komen in dit prachtig geschreven boek.

Toen ik de achterkant van het boek las en de inleiding, trok het meteen mijn aandacht. Ik ben daarom ook erg blij dat ik dit ebook als recensie-exemplaar heb mogen ontvangen.

Esmee is een lieve vrouw die hard werkt. Ze werkt met mensen die dementie hebben en dat is af en toe erg zwaar. Hoe Weerink dit heeft neergezet vind ik heel sterk. Ze beschrijft hoe kwetsbaar de ouderen zijn en hoe Esmee zich daarin een weg weet te vinden.
Daarnaast lees je over de relatie met Ralph, een lieve man die perfect bij haar lijkt te passen. Zonder dat ze het doorhebben begint er wat te schuren. De relatie tussen de twee vind ik mooi uitgewerkt. Het laat zien hoe een relatie door moeilijke periodes kan veranderen.
Wat ik een leuke toevoeging vond is de verwijzing naar eerder gebruikte personages in een vorig boek.
Wat ik nog als toevoeging wil zeggen over de personages in het algemeen is dat ze allemaal een ander gevoel bij mij opriepen. Ik heb me geïrriteerd, meegeleefd, ben blij voor ze geweest, maar ook ben ik ontroerd door de verhalen die de personages zichzelf maken.

Kortom een prachtig boek dat je moeilijk neer kunt leggen. Een boek wat je emoties laat voelen, maar vooral een boek wat je raakt.

Ik wil Zomerenkeuning bedanken voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Femkesbookshelf

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.