Feelgood met humor en een spiritueel tintje

Allereerst wil ik xanderuitgeverij bedanken voor dit recensie-exemplaar.

In het nieuwe boek van Marijke Vos maak je kennis met Babs, een schrijfster van feelgood boeken. Het probleem is de altijd charmante zelfde mannen in haar verhalen. Dat is ook de reden dat haar uitgeverij haar op een retraite stuurt. Een hele week afgezonderd van de anderen om op zoek te gaan naar je innerlijke zelf, met hopelijk nieuwe inspiratie voor haar boeken.
Op deze spirituele reis door de jungle van Bolivia maak je kennis met een groep mensen die allemaal een eigen verhaal hebben om op deze reis te gaan. Ik zelf ben niet heel spiritueel ingesteld, maar vond het heerlijk om er zo over te lezen. De opmerkingen van Babs vind ik geweldig. Zo luchtig, vol humor, maar ook met een serieuze en zorgzame toon.
Ik vind het zo knap dat je zo je oordeel over personages kunt hebben die achteraf heel anders zijn dan je had verwacht. Ook heel leuk om te lezen hoe de anderen tijdens de retraite helemaal op kunnen gaan in de spirituele belevenis en dat dat niet voor iedereen is weggelegd.
In het verhaal lees je over de tweestrijd en onduidelijkheid die Babs met zich meedraagt. Vooral na het ontmoeten van de perfecte man die ze altijd beschrijft in haar boeken. Door het verhaal heen verandert Babs, ze maakt een mooie groei mee tijdens het verhaal wat zorgt voor een mooie afsluiter.

Kortom een heel fijne feelgood met veel humor, een spiritueel tintje en de perfecte man.

Meer recensies van Femkesbookshelf