Monsters en magie

Femkesbookshelf 25 februari 2026
Toen ik het boek startte kwam ik in een bijzondere wereld terecht. Een wereld waarin magie en monsters een grote rol spelen. Op het moment dat er een Schild van Sparrows moet worden ondertekend, verandert het leven van Odessa. Haar veilige thuis zal ze komende tijd niet zien en ze zal moeten bewijzen dat ze te vertrouwen is, maar is ze dat echt?
Je volgt Odessa op haar reis naar haar nieuwe koninkrijk, haar nieuwe rol en de moeilijkheden die het met zich mee brengt. Intussen wordt ze goed in de gaten gehouden door de bewaarder. Lukt het haar om de opdracht uit te voeren?

Wat was dit een gaaf boek en wat een sterk verhaal! Ik zat er meteen lekker in en de spanning is goed overgekomen. Over de personages is goed nagedacht. Alle belangrijke personages hebben een bijzondere achtergrond gekregen waardoor ik meer begrip kreeg voor wat ze deden. Ik las richting het einde alleen maar sneller en wilde eigenlijk niet dat het stopte. De schrijfstijl vond ik ook erg fijn en de cliffhangers aan het eind van de hoofdstukken zorgden ervoor dat ik door wilde lezen. De plottwists had ik niet aan zien komen, wat goed geplaatst en het hield het verhaal interessant. Ik ben met vragen achtergebleven, dus ik kan niet wachten om die beantwoord te krijgen in deel 2!

Als je nog op zoek bent naar een spannende romantasy met een sterk verhaal rondom magie en monsters, dan is dit boek zeker iets voor jou! Ik kan in ieder geval niet wachten op deel 2!

Ik wil @aprilbooks bedanken voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Femkesbookshelf