Tussen de regels
Allereerst wil ik uitgeverij @zomerenkeuning enorm bedanken voor dit recensie-exemplaar.
Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat ik dit boek helemaal geweldig zou vinden vanaf de eerste bladzijde. Dit was helaas niet het geval. Ik had veel moeite om in het verhaal te komen en heb hem zelfs tijdelijk aan de kant gelegd, puur omdat ik er niet in kon komen. Wel ben ik blij dat ik, na een ander boek gelezen te hebben, het boek opnieuw heb opgepakt.
Het begin van het boek wist me niet zo goed te pakken. Er komt zo veel herhaling voor in de eerste helft dat ik het wel heel erg hatelijk vond naar elkaar. Dit is natuurlijk onderdeel van het plot, rivalen in de schrijfwereld, maar dit had van mij wel iets korter gemogen. In het boek lees je over de schrijvers Rosie en Aiden, zoals je wel kunt begrijpen zijn dit rivalen met heel verschillende genres als favoriet. Er wordt duidelijk gemaakt hoeveel en waarom ze elkaar zo haten, totdat de professor daar een stokje voor steekt. Samen moeten ze een boek gaan schrijven, met beide genres van Rosie en Aiden. Ook dit verloopt niet soepel, veel gebikkel over hoe het hoofdstuk veranderd moet worden om het verhaal in goede lijnen te leiden.
Hoewel ik veel moeite had met het begin, wist het boek me te pakken op ongeveer de helft. De herhalingen namen af en het verhaal begon steeds meer vorm te krijgen. Ook de personages kregen vanaf dat punt voor mij echt meer diepgang en van mij meer begrip. Aiden en Rosie staan centraal in dit boek en je leest het ook enkel vanuit Rosie, de gedachten van Aiden krijg je hierdoor niet of nauwelijks mee. Aiden is een gelaagd personage, heeft een moeilijke thuissituatie als geschiedenis en is echt een liefhebber van literaire verhalen. Rosie daarentegen is vrolijk en een echte romanticus die gelooft in happily ever after met een heel andere thuissituatie. Samen een boek schrijven is hierdoor een lastige uitdaging voor de twee.
Halverwege het boek komt de relatie tussen Aiden en Rosie meer onder de loep te liggen. Deze groeit steeds meer naar vriendschap toe, de personages, vooral Aiden, maken een heel mooie persoonlijke groei mee die zich uit in het schrijven. Dit vond ik wel heel mooi om te lezen.
Al met al een mooi boek als je van rivals to lovers en boeken (schrijven)houdt!
Al met al een mooi boek als je van rivals to lovers en boeken (schrijven)houdt!