Gruwelijke sprookjes, spanning en magie
Lyla is rechercheur en heeft een moeilijke geschiedenis met sprookjes. Wanneer er een moord wordt gepleegd, lijkt het op haar gericht te zijn. Alles wijst erop dat haar geschiedenis geen verleden tijd meer is en zich in het heden verder zal ontwikkelen.
Intussen zit er een vrouw gevangen die verplicht wordt verhalen te schrijven, sprookjes wel te verstaan. Ze moet letterlijk schrijven voor haar leven, dit heeft heftige gevolgen...
Ik was meteen geïnteresseerd toen ik las dat er een thriller was die gebaseerd zou zijn op sprookjes en dat stelde me zeker niet teleur. Het verhaal bestaat uit drie delen. Steeds met een grotere plottwist aan het einde. Ik vond het begin zo mooi opgebouwd, het verleden van Lyla werd duidelijk, de link naar sprookjes en de reden dat ze rechercheur is geworden. Hoe ze is uitgewerkt vond ik erg diepgaand. Ook lees je het boek uit meerdere perspectieven. Lyla, de schrijfster en de verhalen die geschreven zijn. Dit was erg interessant om een gruwelijke versie van bekende sprookjes voorbij te zien komen.
Vanaf het tweede deel werd het wat onduidelijker, een deel magie kwam erbij kijken wat het voor mij in het begin van deze twist heel onduidelijk maakte wat er nu precies aan de hand was en hoe dat zou komen. Dit werd later in het verhaal dan wel weer duidelijk wat ik fijn vond. Ik wilde op een gegeven moment gewoon niet meer stoppen met lezen, ik zat er weer helemaal in en het verhaal hield me in zijn greep.
Er zitten prachtige plottwists in, niet altijd even duidelijk, maar de laatste had ik echt niet aan zien komen!
Ondanks de onduidelijkheid in een deel van het verhaal is dit een prachtig boek om te lezen. Het boek houdt je in zijn greep waardoor je alleen maar verder wilt lezen. Een boek vol gruwelijke sprookjes, spanning en een vleugje magie.
Aantal sterren:
Ik wil @lsuitgeverij bedanken voor dit recensie-exemplaar.
Aantal sterren:
Ik wil @lsuitgeverij bedanken voor dit recensie-exemplaar.