Format van Willem Groeneveld is een boek wat behoorlijk wat spanning met zich meebrengt, het is net alsof je zelf ook meespeelt met de app. Je wordt zo in de schrijfstijl meegenomen dat je alles om je heen gewoon vergeet. 

Robert Bergman is een jonge architect die in zijn vrije tijd graag bezig is met het bedenken van televisieformats. Nadat hij een paar keer is afgewezen, heeft hij een brilliant idee bedacht en hij noemt dit format ‘Father’. Het mediabedrijf is zeer geïnteresseerd in zijn format, maar zoals Robert al had verwacht kreeg hij daarna niks meer van ze te horen. Enkele weken later krijgt hij een bericht op zijn telefoon van ‘Father’ met de vraag: Speel jij mee met Father? Klik dan op de knop. Robert is natuurlijk erg nieuwsgierig en drukt natuurlijk op de knop, waarop hij later weer een bericht krijgt dat hij welkom wordt geheten als nummer 1 en dat de app vanaf nu is geactiveerd. Maar Robert krijgt niet als enige dit bericht, heel Nederland die beschikt over een telefoon krijgt namelijk dit bericht.

Heel Nederland is nieuwsgierig, want wie zit er achter Father en wat is het uiteindelijke doel van deze app? Nederland is zo in de ban van deze app dat ze alles om zich heen vergeten en alleen nog maar luisteren naar de berichten van Father.  De deelnemers worden in drie verschillende groepen verdeeld, wat daarbij opvalt is dat in een groep alleen maar allochtonen aanwezig zijn.. Deze drie groepen worden naar drie verschillende plaatsen gestuurd waar de uiteindelijke finale zal worden bekend gemaakt. Robert vertrouwd het vanaf het begin allemaal al niet en probeert te achterhalen wie er achter Father zit, dit is niet gemakkelijk omdat ze al vanaf dat de app is opgestart achter Robert aan zitten. Dit brengt de nodige spanning met zich mee, weet Robert telkens weer te ontsnappen en de dader te vinden en deze uiteindelijk ook te stoppen?

Willem heeft dit boek zo goed geschreven, vanaf de eerste zin zit je gelijk helemaal in het verhaal en wil je het liefst het boek in een keer uitlezen.  Het boek heeft een fijne schrijfstijl waar je vlot doorheen leest met daarbij behoorlijk wat spanning. Dit boek is echt van begin tot eind spannend en is geen enkel moment saai. Mocht er ooit een verfilming van dit boek komen, dan gaat deze zeker veel nieuwsgierige bezoekers krijgen! Ik raad dan ook iedereen aan om dit boek te gaan lezen.

Reacties op: Format

7
Format - Willem M.J. Groeneveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken