Advertentie


“Met één hand trok hij de bivakmuts van zijn gezicht. ‘Weet je het al weer?’” –P. 178

Rebel verliest bij een hotelbrand haar beide ouders. In haar ogen heeft de politie er destijds niet alles aan gedaan om uit te zoeken hoe die brand tot stand is gekomen. Jaren later stuit Rebel op zaken die niet door de beugel kunnen. Als het politiekorps het af laat weten zit er voor Rebel niets anders op dan zich in de zaak te storten. Vol enthousiasme duikt ze met haar vrienden in de wereld van de misdaad. Maar hoe meer ze te weten hoe komt, hoe gevaarlijker de situatie word. Is Rebel niet te ver gegaan met haar onderzoek?

Burgers manier van schrijven is beeldend en boeiend, ze neemt je mee op reis door het verhaal. Burgers weet opnieuw een nieuwe draai te geven aan de “lay-out” van een YA thriller. Door de toevoeging van hersenspinsels. Deze wekken niet alleen je nieuwsgierigheid maar geven ook diepgang aan het verhaal en aan het karakter van Rebel. Deze hersenspinsels zetten je als lezer ook aan het denken. De proloog voorspelt gevaar, naarmate je vordert in het verhaal, vraag je steeds meer af wat de betekenis is van deze proloog. Aan het einde van het verhaal kom je er achter dat deze erg goed verwerkt is in het verhaal.

Echter komt de spanning in het verhaal wat later opgang, in het begin van het boek maak je vooral kennis met de karakters en met het verleden van Rebel en ontbreek her en der de spanning. Het einde is wel erg spannend en verrassend, maar omdat het later opgang kwam in sommige stukken wat aan de kortere kant.

Rebel is een nieuwsgierige en eigenwijze jonge meid, soms kan ze een tikje naïeve zijn maar ze is vooral een stoere meid die van avonturen houd. Haar persoonlijkheid komt goed door in het boek, je leert haar zeker kennen en ervaart het avontuur met haar mee.

Afslag zuid is een heerlijke YA-thriller die je zeker gelezen moet hebben. Geniet met Afslag zuid van Rebels rebelse avonturen!

“Rebel schuifelde nog een klein stukje verder, tot ze struikelde.” –P. 181

Reacties op: Rebel in actie!

10
Afslag Zuid - Eva Burgers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners