Reisbureau Wereldvreemd

JonaA JonaA
27 apr 2021

Reisbureau Wereldvreemd - L.D Lapinski

•Mijn samenvatting:
Felicity Hutson (ook wel Flick genoemd) verhuisd samen met haar ouders en broertje naar Little Wyvers. Wat Flick totaal niet leuk vindt. Ze moet regelmatig oppassen op haar jongere broertje, omdat haar ouders heel veel werken. Op een dag gaat Flick de buurt verkennen en komt ze terecht bij Reisbureau Wereldvreemd. De winkel zag er oud uit met een mooi uithangbord waarop goude letters stonden en een wereldbol. Ze stapt naar binnen en ze ziet heel veel verschillende koffers, veel klokken, allemaal met een andere tijd. Zo waren er ook veel boeken, fotolijstjes met foto's van mensen, een boekenkast, een bureau en een stoel. Ze maakt kennis met Jonathan Mercator, hij is 18 jaar en de baas van Reisbureau Wereldvreemd, hij heeft het geërfd. Dan ziet Flick een stukje glas liggen, ze kijkt er doorheen en ziet alles mooi glinsteren. En zo maakt Flick kennis met het hoofdkwartier van het geheime genootschap 'Wereldvreemd'. Jonathan verteld haar over het multiversum en de vele magische werelden. Het blijkt dat Flick magisch is en dat ze door een vergrootglas schisma's naar andere werelden kan zien. Je kunt een andere wereld alleen bezoeken door in een reiskoffer te klimmen. En de opdracht is: Laat nooit je koffer los. Zo komen Jonathan en Flick in Kristalbos waar bomen fonkelen, in Koraalstad veerde de grond als een trampoline, in Tams Woud werd niemand groot en in Vijflichtenstad verdween af en toe een gebouw en begon de fontein andersom te stromen. Flick geniet van de avonturen die ze samen meemaken maar wat Flick niet weet is dat Vijflichtenstad aangetast is en lijkt te verdwijnen. In een zoektocht naar Jonathans vader gaan Flick en Jonathan het ook proberen om Vijflichtenstad te redden. Maar zal het ze lukken? En lukt het hen ook om Jonathan zijn vader te vinden??

•Mijn mening over dit boek:
Ik vind het een leuk boek want er zit veel actie, fantasie en avontuur in maar het heeft ook iets mysterieus. De manier waarop het boek is geschreven vind ik ook leuk want je wordt er helemaal in mee gezogen.

Hou je van magie, reizen en lezen dan moet je echt dit boek kopen. En ik kan alvast vertellen, er komt een deel 2.

Groeten Jona

Meer recensies van JonaA