Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kleine Beer wordt wakker uit zijn winterslaap en kijkt in het rond, terwijl er overal sneeuw ligt gaat hij opzoek naar andere dieren.

Kleine Beer rent het bos in en vind een steen. Hij neemt de steen mee. Er is iets vreemds aan de hand. Alle dieren zijn blij en druk want de lente komt eraan, zeggen ze. Kleine Beer weet niet wat de lente is, maar wil maar wat graag mee doen met de andere dieren.

Iedereen doet het op zijn eigen manier en Kleine Beer probeert met iedereen mee te doen, maar het lukt hem maar niet. Zo blijft Kleine Beer alleen met zijn vriend, de steen. Wanneer de steen van zijn rug valt en er barsten in komen, is Kleine Beer er klaar mee en hoeft hem niet meer maar Kleine Beer is wat verdrietig en hij valt op een bospad in slaap.

De volgende ochtend wordt Kleine Beer wakker in een bloemenzee en hoort hij een geluid. Hij kijkt en ziet dat zijn steen geen steen meer is maar een kuiken.

De wereld is veranderd want er waait een zacht windje en de zon schijnt lekker warm. Nu weet hij eindelijk wat de lente is.

Mijn mening:
Wat een prachtig verhaal over vriendschap. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk en vullen dit boek heel goed aan. Echt een dikke aanrader.

Reacties op: De lente van Kleine Beer

11
De lente van Kleine Beer - Elli Woollard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken