De legende van de Hemelrijders.

JonaA JonaA
16 mrt 2023

•Mijn samenvatting:

Luca is een 11 jarig meisje dat samen met haar ouders en broertje Michael in Zuidbaai woont. Samen met haar 4 vrienden, Roy, Sander, Melanie en Valerie ontdekt ze iets vreemds op de heuvel van Zuidbaai. Iedereen die ik Zuidbaai woont kent de verhalen over de legende van de Hemelrijders. En ondanks dat de ouders van Luca haar het sterk verbieden om naar de heuvel te gaan, gaat ze er toch heen met haar vrienden. Boven op de top stonden nog de resten van Villa Colla, ooit was het een landhuis van rijke mensen maar nu was het meer een houten bouwval. Tijdens hun ontdekkingstocht ontdekken ze een verborgen Kasteel. En komen ze er achter dat er 12 mannen, de Hemelrijders gevangen worden gehouden door de Man met de Bijl. Ze krijgen de opdracht om voor 23 januari één Hemelrijder te bevrijden, lukt hun dat niet dan komt de Man met de Bijl hun zielen ophalen. Maar dan komt het bericht dat Villa Colla wordt afgebroken en dat er een bibliotheek gebouwd gaat worden..

En dit is het begin van een heel spannend mysterieus avontuur! Zouden de vrienden achter de waarheid van het verhaal komen en de Hemelrijder op tijd bevrijden?? Ik zou zeggen, lees het zelf..

•Mijn mening
Michael Reefs is dit jaar 10 jaar schrijver en heeft een 10 jarig jubileum van de Biebbende boekenreeks. Bedankt Michael Reefs, dat ik mee mocht doen aan deze Blogtour!

De Biebbende deel 1 is een heel spannend, avontuurlijk, mysterieus en soms wat griezelend boek. Het verhaal is heel levendig en ik zag het helemaal voor me. Ik was op sommige momenten echt even in een andere wereld. Dit maakt het lastig om dit boek weg te leggen. Ik ben nu wel heel benieuwd naar de andere delen.

Door het boek heen vind je tal van QR-codes, die je een webpagina laten openen. Daar vind je extra stukjes informatie en achtergrond over de personen. Je krijgt wat meer diepgang.

Meer recensies van JonaA