Hess' debuut

Gielb 18 januari 2020
In deze coming of age roman van Annette Hess lezen we hoe Eva Bruhns transformeert van een jong, wereldvreemd "meisje" naar als het ware een sterke onafhankelijke vrouw. Als ze op een dag gekozen wordt om op het Auschwitzproces te tolken, belandt ze in een wervelwind. Ze leeft in een constante tweestrijd waarin ze moet kiezen tussen haar familie en vriend of haar carrière. Ze ontdekt gruwelijke geheimen van mensen, die soms dichter bij haar staan dan gewenst.

Hess schilderde de tijd en ruimte als een meester en personages kregen heel wat diepgang. Het boek geeft informatie over een periode waar gewoonlijk weinig licht op wordt geschenen. Wat er in Auschwitz en Nazi-Duitsland gebeurde tussen '40-'45 is haast algemene kennis maar ik dacht nog nooit over de gevolgen ervan. Dit boek vulde voor mij deze leemte.

Desondanks een ietwat trage start, kon ik al snel niet meer stoppen in De Tolk. Het is vast en zeker een aanrader voor iedereen die graag historische romans leest of voor mensen die nieuw zijn in het genre (zoals ik). Het boek laat me weemoedig achter, en dat is net wat dit boek zo goed maakt.

Grote dank aan De Club van Echte Lezers voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Gielb