Afgeschreven
Ik schrijf niet vaak recensies, maar als ik weer zo’n juweeltje van Angelique mag lezen, kan ik het toch niet laten.
Vrijdagavond startte ik in Afgeschreven. Zaterdagmiddag sloot ik het met een zucht, mijn man en kind vroegen zich af waarom ze me niet mochten storen. Nou, ik kon gewoon niet stoppen met lezen!
De kaft van het boek valt natuurlijk meteen op en past ook bij het verhaal. En dat verhaal zit weer zo geniaal in elkaar, dat ik door wilde lezen. Tijdens het lezen had ik uiteraard een aantal daders in mijn hoofd, maar ik besloot om het maar te laten gebeuren tijdens het lezen en uiteindelijk was ik behoorlijk verrast door het slot.
Als (thriller)auteur waren bepaalde stukken wel erg herkenbaar. Het niet meer door kunnen schrijven, het erdoorheen zitten, de onzekerheid door de recensies en reacties die je krijgt. Angelique kan wat dat betreft - door haar eigen ervaringen - de goede toon overbrengen en dat raakte me wel, moet ik zeggen.
Al met al een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Ik hoop dat er nog meer komen uit het meesterlijke brein van Angelique Haak!