Teveel en tegelijk te weinig van het goede…

Hdl83 05 juli 2025
Laat ik voorop stellen dat ik geen fan ben van de oorspronkelijke Alice in wonderland. Wellicht dat dat er ook aan bij heeft gedragen dat ik dit boek met moeite doorkwam.
Het verhaal heeft potentie. De vloek die op de familie rust. Alyssa die haar moeder wil redden door de vloek te verbreken. Het praten met bloemen en insecten. Er zat best veel potentie in. En toen ging ze het konijnenhol in en tuimelde de logica mee naar beneden. Er gebeurd van alles in het boek en tegelijk ook niks. Je holt van de ene scène naar de andere zonder spanning of opbouw. En voor je het weet is ze al weer gered/ heeft ze zich gered en vlieg je weer door. Ik miste diepgang bij de karakters en opbouw/ spanning bij de gebeurtenissen. Daarnaast werden al die namen/ karakters op den duur wel erg verwarrend. Je krijgt ook niet genoeg informatie om een band op te bouwen met de karakters waardoor ze, voor mij, heel vlak bleven. Ik vond Alice in wonderland al vergezocht en soms erg onlogisch maar versplinterd is hierbij echt de overtreffende trap. Ik heb hem uitgelezen maar het gross van het verhaal is niet blijven hangen. Wellicht voor een echte fan van het origineel wel een aanrader maar wat mij betreft kun je deze beter laten staan!

Meer recensies van Hdl83