Ontroerend en langdradig
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik de schrijfstijl mooi vind en makkelijk te lezen. De karakters hebben diepgang en je voelt met hun mee. Af en toe vond ik het wel iets te rooskleurig en miste ik de normale “strijd” die je altijd hebt tussen zussen. Maar al met al een prachtig verhaal waar veel gelaagdheid inzat.
Maar…. Mijn god wat duurde het lang! Dit boek had, voor mijn gevoel, makkelijk in de helft van het aantal pagina’s vertelt kunnen worden zonder dat het diepgang zou verliezen. Ik merkte dat ik, halverwege het boek, moeite kreeg mijn aandacht erbij te houden. Het was op punten heeeel langdradig, nietszeggend en had weinig tot geen toegevoegde waarde. Zelfs aan het einde had ik het gevoel dat ik mij door de bladzijdes heen moest worstelen.
Al met al toch nipt 3 sterren. Niet omdat ik van het boek heb genoten, maar wel omdat ik de complexiteit, gelaagdheid en emoties die erin gestopt zijn kon waarderen. Ik denk alleen niet dat ik dit boek snel aan zou raden.