Goed en slecht tegelijk

Hdl83 10 oktober 2025
Dit dystopische verhaal voelde niet heel ver gezocht. In onze huidige wereld zie ik delen hiervan zo gebeuren. Vanaf het begin wist het boek mij te boeien al weet ik nog steeds niet echt waarom. Er gebeurd namelijk niet heel veel. Het is de zoektocht van een kind naar zijn moeder. Tijdens die zoektocht ontdek je steeds meer over de geschiedenis en waarom de wereld geworden is zoals die is. Toch bevat het boek nauwelijks spanning. Er gebeurd weinig interessants en toch bleef ik geboeid lezen. Het einde was net zo. Je verwacht een grote finale maar eigenlijk gebeurd er niet veel en er veranderd ook eigenlijk niks. Het voelde als een open einde. Ondanks dat ik het boek niet weg kon leggen zou ik een tweede deel niet lezen. Daarvoor miste ik diepgang en spanning.

Meer recensies van Hdl83

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.