Vrolijk verhaal met flapjes..
“Eenhoornpost” is het nieuwste prentenboek bomvol kleur en regenbogen, geschreven door Emma Yarlett. Eerder verschenen er ook al “Drakenpost” en “Kerstpost”, maar volgens mij zijn deze boeken helaas al niet meer verkrijgbaar. Hier thuis zijn wij dol op haar prentenboek, omdat ze altijd speciale flapjes (in de vorm van brieven, plattegronden enz.) hebben. Flapjes in boeken werken toch altijd magisch voor kinderen en vaak kunnen ze niet wachten om naar het volgende vakje te zoeken zodat ze deze ook weer open kunnen klappen.
Dit keer gaat het verhaal over een meisje en over een eenhoorn. Op een dag klopt er eenhoorn aan op de deur van het meisje haar boomhut. Het meisje is gek op eenhoorns, alleen waar moet de eenhoorn wonen? Het meisje maakt het haar missie om een geschikt nieuw huis te vinden voor de eenhoorn, opgeven staat niet in haar woordenboek. Ze is vastbesloten het aller, aller, allerbeste huis voor de eenhoorn te vinden. Het meisje heeft verschillende ideeën zoals: de dierenwinkel, de kermis, een sprookjeskasteel enz. Maar op de één of andere manier lukt het maar niet om de juiste plek voor de eenhoorn te vinden.
De schrijfstijl van Emma Yarlett is vlot, speels, vrolijk, vermakelijk en lief. De tekst en de illustraties sluiten goed op elkaar aan en daar waar dit nodig is vullen ze elkaar nog extra aan. De illustraties zijn pagina groot en je ziet duidelijk aan de personages wat zij voelen/ervaren bij bepaalde situaties. De kleuren knallen van de pagina’s af en geven het geheel een enorm vrolijke en gezellige sfeer mee. De flapjes bevatten veel details en dat maakt het extra leuk ze goed te bekijken. Leuk om te zien hoe het meisje en de eenhoorn naar elkaar toe groeien gedurende het verhaal en er een hechte vriendschap ontstaat. Mooie subtiele boodschappen zijn door het verhaal heen verweven. Je kunt ook mooi kletsen over het verhaal met kinderen en vragen stellen zoals: Waar woon je nu? Zou je liever ergens anders willen wonen? Wat maakt een huis een thuis? Enz.