Aanrader voor jong en oud.. Wat een FANTASTISCHE serie!!
Het zou een frisse start moeten zijn voor de zusjes Betty, Flis en Charlie Weddersinne, die de mistige somberte van het eiland Kraaiensteen hebben verruild voor het pittoreske Pendelwiek. Maar waarom gedragen hun buren zich zo vreemd? Als een van de zusjes het slachtoffer dreigt te worden van de gevaarlijke vloek die Pendelwiek in zijn greep houdt, begint opnieuw een race tegen de klok.
“Het raadsel van Pendelwiek” is alweer het derde verhaal rondom de drie zusjes Weddersinne, geschreven door Michelle Harrison. Eerder verschenen er al “de vloek van de kraaientoren” en “het onzichtbare eiland”. De drie boeken zijn op zich prima los te lezen van elkaar, maar wil je echt niks missen, dan is het een aanrader om ze op volgorde achter elkaar aan te lezen. In dit derde deel maken de zusje een nieuwe start in Pendelwiek, een leuk dorpje, waar iedereen elkaar kent. Maar niks is wat het lijkt in Pendelwiek en de zusjes merken al snel dat er iets niet helemaal in de haak is. Magie gaat hand in hand met problemen zeggen de dorpsbewoners, maar is dat wel echt zo? Wat is precies het verhaal rondom de verdwenen Hortentia Bel, het meisje dat voor de zusjes in hun huis (de Merel) woonde? En wie zijn Elisa Vink en Rosa Rippels? En waarom is iedereen huiverig voor het Tiktakwoud? Het mysterie en de spanning spat echt van dit deel af en je bent gedurende het verhaal dan ook volop aan het meedenken en speuren naar dingen die niet kloppen.
Langzaamaan beginnen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek te vallen en ontdek je de waarheid die schuil gaat achter het dorpje Pendelwiek. De zusjes zijn weer goed op elkaar ingespeeld, heerlijk om te lezen hoe ze elkaar proberen te helpen en beschermen. Hun band is echt onbreekbaar en dat maakt dit verhaal ook zo krachtig en sterk. De magie is weer volop aanwezig en stiekem zou je zelf ook weleens gebruik willen maken van de Matroesjka poppen van de zusjes. Alle bij-personages die voorbijkomen in dit verhaal zijn precies waar ze moeten zijn en voegen iets toe aan het grote geheel en maken dit verhaal tot een heus pareltje.
De schrijfstijl van Michelle Harrison is spannend, mysterieus, vermakelijk, magisch, verslavend en vlot. Dit verhaal heeft je vanaf de eerste pagina in zijn greep (zelfs nog meer dan de voorgaande twee delen) en het laat je pas los als je het boek uitgelezen hebt. Elk hoofdstuk denk je: nog eentje dan, maar eigenlijk wil je dit boek gewoon zo snel mogelijk uitlezen. Je moet weten hoe dit alles af gaat lopen voor de drie zusjes en of ze hier zonder kleerscheuren uit gaan komen. Ik raad iedereen, of je nu jong of oud bent, “Het raadsel van Pendelwiek” aan! Dit boek brengt zo ontzettend veel leesplezier, je zal het nooit meer vergeten. Ik hoop zo dat er nog een deel zal gaan verschijnen in de toekomst, duimen maar!