BOOM
Boom is een fantastisch boek wat zich ook afspeelt in Bonaire, de plek waar ik deze recensie schrijf! Boom is een literaire fictie geschreven door Wanda Bommer. Het boek is uitgebracht in januari 2008 met als uitgever, Nijgh & Van Ditmar. Boom heeft 220 bladzijden en 34 hoofdstukken. Het genre van dit boek is een psychologische roman. Ik vind dit boek mooi, pijnlijk en realistisch.
Ik vind Boom een mooi geschreven boek omdat het geschreven is vanuit de Ik-verteller maar wel vanuit verschillende perspectieven. Waardoor je alle gedachten van de vier hoofdpersonen, Bart (vader), Agnes (moeder), Femke (dochter), Lieke (dochter) leest. Ik vind Boom een pijnlijk boek om te lezen omdat er veel pijnlijke situaties zich voordoen, zoals problemen in de liefde. Ook is het een realistisch verhaal voor mij omdat het begint dat Lieke naar haar zus, femke, op Bonaire gaat. Ik heb zelf een jonger zusje dus het is erg leuk om de overeenkomsten te zien.
Boom gaat over een gezin waarvan we alle vier hun leven volgen. Bij die levens horen problemen en ze raken in elkaar verweven. Het grootste probleem van de vader, Bart, is dat hij in een midlifecrisis zit en verliefd wordt op een veel jongere vrouw. Agnes, de vrouw van Bart, wordt verliefd op de vader van het kindje van Lieke. Femke de zus van Lieke is altijd erg jaloers op Lieke geweest. Lieke de “vriendin” van Boom is ongepland zwanger. Als ik de schrijfster was zou ik de hoofdstukken titels hebben gegeven voor meer duidelijkheid. Maar als je op vakantie gaat en de hele dag op het strand wilt lezen is dit het perfecte boek.