Debet.
Debet is het gevolg van het succesvolle boek “De eetclub”. Debet is een roman dat geschreven is door Saskia Noort. Dit boek is uitgebracht in 2013 met als uitgever; Anthos. Het genre is thriller en fictie. Mijn favoriete genre is thriller dus ondertussen heb ik er wel een beetje verstand van. Ik vind dit een goed opbouwend boek, emotioneel en leerzaam.
Ik vind dat dit boek een mooie opbouw heeft omdat je in de eerste zin al voelt dat er iets gaat gebeuren. “Zijn handen omklemmen het stuur van zijn Audi allroad quattro alsof het een reddingsboei is.” Ik wilde meteen doorlezen. Ik vind het ook een emotioneel boek omdat de man van Karen (Michel) overlijdt en daardoor ook zijn twee dochters achterlaat. In het begin van het boek lees je ook dat Karen met haar twee dochters Michel gaat identificeren. Ik vind het ook een leerzaam boek omdat vriendschap ook een groot onderwerp in dit boek is. Je leert dat je niet zomaar iedereen moet vertrouwen. Al helemaal als er geld in het spel is.
Karen van der Made is een weduwe met twee dochters. Ze verhuizen na de dood van hun vader en man terug naar hun oude woonplaats, Bergen. Eenmaal terug in Bergen komt Karen al haar oude vrienden van de eetclub tegen. Als haar minnaar Simon de Vogel dood in haar appartement ligt, gaat Karen op onderzoek uit en komt erachter dat de vader van Patricia, een goede vriendin van Karen, achter een grote criminele organisatie zit. Patricia wil dat Karen haar vader dood schiet maar eigenlijk wil ze dat Karen zelfmoord pleegt. Patricia wordt opgepakt en alles komt boven water.
Saskia Noort vind ik een goede schrijfster maar soms iets te ingewikkeld omdat er veel namen en verhalen door elkaar lopen. Ik zou dat zelf duidelijker opschrijven door soms voorbeelden uit vorige hoofdstukken te benoemen. Als je van thrillers houd moet je dit gelezen hebben.