Het bittere kruid
In Het Bittere Kruid volg je het verhaal van een Joods meisje in de Tweede Wereldoorlog. Zij en haar familie kunnen elk moment opgeroepen worden. Het boek is geschreven door Marga Minco en het verhaal is gebaseerd op haar leven. Tijdens het lezen van het boek krijg je een heel goed beeld van hoe het was tijdens de Tweede Wereldoorlog als je Joods was. Dit zie je wanneer ze vlucht van onderduikadres naar onderduikadres, ze een
valse persoonsbewijs heeft en haar haar blond verft om niet Joods te lijken.
Ik heb al veel boeken over de tweede wereldoorlog gelezen wat meestal fictie boeken waren. Dit kan ervoor hebben gezorgd dat ik in dit boek een beetje opbouw miste en een spanningsboog. Dit wordt eigenlijk ook wel aangegeven op de achterkant, het wordt een menselijk document genoemd. Dat is eigenlijk ook precies hoe ik het zou omschrijven.
Toch zou ik het wel aanraden om te lezen. Het tekent echt een beeld hoe het was tijdens de tweede wereldoorlog. We kennen allemaal Anne Frank en haar verhaal maar het is juist ook belangrijk om andere verhalen te lezen. Zo kom je erachter dat er zoveel verhalen zijn en zoveel manieren hoe je leven kon lopen als Joods persoon. Ik heb zelf nu drie a vier boeken gelezen over jonge joodse vrouwen in de tweede wereldoorlog en ik kan ook echt zeggen dat ik nog geen een keer heb gehad dat ik het het gevoel heb dat ik het al eerder heb gelezen.
valse persoonsbewijs heeft en haar haar blond verft om niet Joods te lijken.