Bijzonder verhaal

Heleen Ziere-Lenos Heleen Ziere-Lenos
16 mrt 2024

Namens LetterRijn mocht ik Egyptisch blauw van Jonny Bollé lezen. (Herziende versie)

De cover is in verschillende blauw tinten en er staat een oog op afgebeeld. Uit de ooghoek zie je een rode traan.
Toen ik de cover zag toch het boek me niet direct aan. Echter de flap-tekst maakte me wel nieuwsgierig.

Het verhaal neemt je mee in het leven van de hard werkende Jovanny.
Als hij op zijn verjaardag met twee vrienden uit gaat in Club Spirit ontmoet hij de flamboyante Tiffany.
Zij laat hem kennis maken met haar vriendengroep en Jovanny wordt hierin opgenomen.
Voor het eerst heeft hij het gevoel ergens bij te horen.

Wanneer hij vaker in de Club komt zie hij ook steeds de mysterieuze Melissa.
Wie is zij en wat verbergt zij.

Egyptisch blauw is de debuut thriller van Jonny Bollé.
Doordat Bloedmaan veel lovende recensies had wilde ik de voor mij deze nieuwe auteur wel eens lezen.

Maar het boek kon mij niet in zijn greep krijgen. Ik vond het rommelig geschreven en de tijdssprongen van de verschillende personages maakten dat het boek lastig te lezen was.

Door sommige plottwist bleef ik me door het verhaal heen worstelen.
Maar echt in het verhaal komen deed ik niet.

Jammer want ik denk wel als er minder personages en tijdssprongen in het verhaal voorkwamen dat het verhaal me had kunnen boeien en ik het met meer plezier had gelezen.

Voor mij is dit en 2* boek. Wat niet wegneemt dat een ander het misschien wel een geweldig boek vind.

Meer recensies van Heleen Ziere-Lenos