Primeur

Hermi1 21 juli 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Primeur, geschreven door Jimmy Cams gelezen. In dit boek ontmoeten we de Noor Hakimi. Ze is een journalist en ze werkt voor een kleine krant in New York. Noor stuit, in een park in Brooklyn, op een verminkt lichaam. Ze besluit hierover een misdaadreportage te gaan schrijven. Ze is toch ook wel erg nieuwsgierig wie die dode man nu toch is. Samen met een vriend duikt ze in het verleden van de vermoorde man. Al gauw stuit Noor op nog een ander lijk. Ook nu gaat ze samen met haar vriend op onderzoek uit. Voor de politie is het daarentegen toch wel heel erg verdacht dat Noor al twee keer als eerste bij een dode is. Ze behandelen haar dan ook als een verdachte. Noor houdt echter voet bij stuk, wat de rechercheur haar niet in dank afneemt. Lukt het Noor samen met haar vriend en ook de rechercheur om er achter te komen wie nu daadwerkelijk de dader is van beide moorden en weten ze het moorden te stoppen?
De cover is donker, met de skyeline van New York duidelijk zichtbaar. Er zijn ook een paar handafdrukken te zien. Van wie zijn nu die handafdrukken? De cover heeft op deze manier wel iets duisters. Deze cover maakte me wel nieuwsgierig of het verhaal ook zo duister is als de cover. In dit verhaal zijn verschillende thema´s zoals de Koude Oorlog, de nasleep van 9-11, de financiële crisis, maar ook macht, corruptie en menselijkheid goed verwerkt. Ondanks de in dit verhaal verwerkte thema’s leest het verhaal vlot en ook de wisselingen in heden en verleden liepen vloeiend in elkaar over. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijver Jimmy Cams. Een kennismaking die mij wel goed bevallen is en ik ben dan ook wel erg benieuwd naar de andere boeken die deze schrijver heeft geschreven.

Meer recensies van Hermi1