Tussen Sneeuw en Bloed 3,5 *

Hermi1 22 augustus 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Tussen Sneeuw en Bloed, geschreven door Tamara Geraeds, gelezen. In dit boek ontmoeten we Iris. Na een vervelende gebeurtenis ontvlucht Iris Nederland. Ze gaat bij het gezin van Finnur en Maren als Au Pair werken. Ze wordt door het grootste deel van het gezin gastvrij ontvangen. Alleen de oudste zoon Lukasz ziet een Au Pair helemaal niet zitten, hij is immers oud genoeg en hij kan zichzelf toch wel redden? Desondanks voelt Iris zich bij dit gezin toch wel gauw thuis. Tijdens een feestje als welkom voor Iris, ontmoet ze nog meer mensen. Waaronder ook Dario, de ex partner van Maren en vader van de twee oudste kinderen. Dario en Iris hebben een goede klik met elkaar. Maar dan wordt er een dode vrouw gevonden. Ze is op een afschuwelijke manier omgebracht. Deze vrouw blijkt ook een ex-partner van Dario te zijn. Is hij degene die haar heeft vermoord en zo ja waarom dan? Iris wordt meegezogen in de vele beschuldigingen. Ze gaat zelf op onderzoek uit naar de werkelijke moordenaar. Ze brengt zichzelf hiermee ook in gevaar. Lukt het haar uiteindelijk toch om de moordenaar te vinden?
Op de cover zie ik een vrouw in het bos in de sneeuw liggen. Haar rode jas en het rode deel van de titel springen er voor mij uit. De cover zorgt er bij mij wel voor dat ik nieuwsgierig word naar het verhaal in dit boek. De hoofdstukken zijn niet al te lang en zijn vlot en filmisch geschreven. De verschillende personages uit het boek komen om de beurt aan het woord. Hierdoor leer ik deze personen wat beter kennen. De wisselingen van perspectief lopen mooi in elkaar over. Het blijft voor mij lange tijd onduidelijk wie nu daadwerkelijk de moord heeft gepleegd en waarom hij / zij tot deze actie is overgegaan. Al met al een fijn boek voor een aantal uren leesplezier.

3,5 *

Meer recensies van Hermi1