Advertentie

De lezer wordt al door de titel duidelijk gemaakt dat er iets verschrikkelijks is gebeurd, waardoor de spanning zelfs al voordat er ook nog maar één bladzijde is gelezen, wordt opgebouwd. Al op de eerste bladzijde blijkt dat Quinty om het leven is gekomen. Doordat Stijn zijn twee jaar oudere broer Lucas aantreft op de plaats delict is Lucas meteen een hoofdverdachte. Stijn weet niet wat hij hiermee aan moet. Moet hij zijn eigen broer nu aangeven? Eigenlijk vindt hij dat geen optie, doordat Lucas verstandelijk beperkt en autistisch is.

Stijn krijgt contact met Dunya, een goede vriendin van Quinty. Beiden gaan ze op zoek naar aanwijzingen die leiden naar het motief en de dader. Bij hen roept de relatie tussen Lucas en Quinty behoorlijk wat vragen op. Wat wilde de zeer knappe Quinty van een jongen van de praktijkschool, met wie ze normaal gesproken nooit zou omgaan?

“De moord op Queen_T” beleef je vanuit het perspectief van Stijn. Tanja de Jonge is erin geslaagd de spanning er tot en met de laatste bladzijden in te houden. Na ieder stuk word je als lezer aan het denken gezet, zodat je automatisch meespeurt naar de dader. Speelt Lucas slechts een belangrijke rol bij de aanknopingspunten of heeft hij daadwerkelijk de moord op zijn geweten? Het boek is zeer geschikt om te lezen voor de leerlingen van de onderbouw in het VO.

Reacties op: onvoorspelbaar speurdersverhaal

24
De moord op Queen_T - Tanja de Jonge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners