Luchtig en charmant debuut !
Susan is een Nederlandse vrouw van middelbare leeftijd, ze is getrouwd met David en heeft twee studerende kinderen die het ouderlijke huis al verlaten hebben. Al langere tijd voelt ze zich niet goed in haar vel, ze worstelt met haar onzekerheden over wie ze nu eigenlijk is en wat het leven haar nog te bieden heeft.
Ze besluit om iets te doen dat volledig buiten haar normale comfortzone ligt en trekt voor enkele weken in haar eentje naar Californië en New York in de hoop zo wat meer zelfvertrouwen en helderheid in haar hoofd te krijgen. Het bizarre gedrag van haar host Josh en de andere rare gebeurtenissen die zich voordoen zorgen ervoor dat ze niets liever wil dan halsoverkop terug naar Nederland te vliegen. Maar dan ineens keert het tij en krijgt Susan meer zelfvertrouwen om alleen in Amerika te verblijven.
De cover van dit boek is ronduit prachtig, de gestileerde vrouw voor een skyline, doet de lezer echt zin krijgen om zich onder te dompelen in het verhaal. Kroon schrijft op een vlotte en beeldende manier met hier en daar een klein vleugje humor, waardoor het boek lekker wegleest. Voor mij duurde het wel even vooraleer ik echt in het verhaal kwam, voornamelijk omdat het eerste deel mij iets te snel ging. Zonder te veel weg te geven over het verhaal, gebeuren er toch ingrijpende dingen in het leven van Susan en ook al werden de gevoelens van het hoofdpersonage wel beschreven door de auteur, toch miste ik zelf wat diepgang. Susans emoties gingen wel heel snel van de ene naar de andere kant op. Eens de rust wat terugkeerde in het verhaal en het leestempo wat meer kabbelend werd, kon ik wel enorm genieten van de evolutie die Susan in zichzelf doormaakte: van een ietwat onzekere vrouw zonder al te veel zelfvertrouwen verandert ze in een vrouw die de toekomst vol hoop tegemoet gaat.
Het boek is vooral geschreven vanuit het perspectief van Susan, waardoor je als lezer vooral een goed inzicht krijgt in haar gedachten en emoties. Heel af en toe zijn er ook passages die vanuit het perspectief van Beau geschreven zijn, wat een zeer mooie aanvulling vormde (en voor mij zelfs nog iets uitgebreider mocht).
Naast een typisch feelgoodgehalte heeft het boek ook oog voor ernstigere thema's zoals huwelijksproblemen, onzekerheid, rouw,... die mooi verweven zijn in het verhaal.
Kroon slaagt erin om een luchtig en charmant debuut af te leveren waarin lezers ongetwijfeld zullen kunnen wegdromen naar het 'All your dreams can come true'- Amerika.
Smaakt absoluut naar meer!
Smaakt absoluut naar meer!