Een parel voor in je boekenkast én in je hart!

'Holywell Bay', het allerlaatste deel uit de Cornwall-serie is een prachtige afsluiter! Met een vleugje mysterie, de charme van het landgoed Trewellan en hoofdpersonages die onder je huid kruipen, slaagt Stui er opnieuw moeiteloos in om de lezer diep te raken.

In Cornwall blijven, dicht bij haar familie, is de grootste droom van Ines, maar dan moet ze er wel in slagen om een vaste job met inkomen te vinden. Na meerdere afwijzingen mag ze op sollicitatiegesprek gaan op het landgoed Trewellan, gelegen in het wondermooie Holywell Bay, voor de functie van hovenierster. Daar aangekomen wordt Ines' nieuwsgierigheid onmiddellijk geprikkeld door het sterke contrast tussen de perfect onderhouden tuin en het verwaarloosde landhuis.
De kennismaking met hoofdtuinman Jacob loopt zeer gemoedelijk maar door de vijandige houding van huishoudster Rosie twijfelt Ines of dit wel een geschikte werkomgeving is. Toch gaat ze al snel overstag wanneer ze enkele dagen later mag opstarten.
Ines geniet met volle teugen van al het werk in de tuin en krijgt al gauw een extra goede band met haar collega Oliver.

Ook al werd haar verteld dat het landgoed onbewoond is, hoort Ines toch soms geluiden die ze niet kan plaatsen. Wanneer ze op een avond later naar huis gaat, springt er plots een meisje voor haar auto die haar toeroept :'Stop! Neem me alsjeblieft mee. Mijn vader is een monster!'
Zij heet Izzy en haar vader is Courtenay Deveraux, de eigenaar van het landhuis. Ines is vastbesloten om de man hierover aan te spreken, maar kon zich op geen enkele manier echt voorbereiden op wat ze in het landhuis aantreft.

De schrijfstijl van Stui is beeldend, authentiek en raakt altijd en overal exact de juiste snaar. Ze betovert de lezer opnieuw met de idyllische Cornwall-omgeving en de prachtige landschappen Het is alsof je samen met Ines op het strand loopt, ietwat onzeker het ruiterpad neemt of gewoonweg op je knieën in de bloemborders aan het werk bent. De vervallen gevel van Trewellan en de bizarre geluiden geven het verhaal een mysterieus kantje, dat op een prachtige manier omgetoverd wordt tot een ongekende diepgang.
Zoals alle Stui-personages zijn ook de hoofdpersonen in dit boek gedetailleerd en menselijk uitgewerkt. Mijn favoriete personage is zonder twijfel Courtenay, hij staat symbool voor de moeilijkheden die op je pad kunnen komen in het leven en de evolutie die hij doorheen het boek maakt is absoluut ontroerend en hartverwarmend.

De kracht van Holywell Bay ligt in de subtiele details en echtheid: door de zinnen heen voel je de passie waarmee de auteur haar verhaal schrijft. Ook in dit boek is er opnieuw een perfecte harmonie tussen lichtheid en diepgang: de korte woordgrapjes tussendoor zijn heerlijk en het verhaal van Courtenay raakt je diep in je hart. Elk Stui-boek wordt dan ook nog eens overgoten met een geweldig sausje, namelijk research. Door haar inzet kan je de zinnen niet alleen lezen, maar wordt het een boek dat je werkelijk kan beleven. Het lijkt alsof ik de mooiste plekken van Cornwall al ken, zonder er ooit een voet in het zand te hebben gezet.

Een parel voor in je boekenkast én in je hart!

Meer recensies van Hilde Van Gysegem - Redheadbookaddict