Heerlijk vervolg!

Tijdens een vriendinnenweekend op Texel ontmoet de jonge psychologiestudente Sara de charmante, maar veel oudere Tobias. Sara wordt halsoverkop verliefd op hem en wat het begin lijkt van een fantastische relatie, lijkt al snel onverwachte gevolgen te krijgen. Haar ongeplande zwangerschap is een donderslag bij heldere hemel en Sara moet noodgedwongen enkele moeilijke keuzes maken. Ze beslist om te verhuizen en haar leven, samen met haar dochtertje uit te bouwen in een nieuwe omgeving.
Daar maakt ze kennis met Merel, de uitbaatster van een babyzaak, die haar de kans biedt om in de winkel aan de slag te gaan. Net wanneer Sara heeft kunnen wennen aan haar nieuwe leven, staat Tobias weer voor de deur en wil hij vanuit het niets zijn dochter zien.

De schrijfstijl van van Dongen is super vlot en toegankelijk, waardoor het verhaal heerlijk wegleest. Sara's personage is goed uitgewerkt, je krijgt als lezer voldoende inzicht in het rugzakje dat ze toch met zich meedraagt. De bijpersonages zoals haar ouders en vriendinnen hadden wat mij betreft nog iets dieper uitgewerkt mogen worden, maar dat drukt de leespret zeker niet.

Van Dongen slaagt er met haar charmante pen in om de lezer van haar personages te laten houden, hoewel ik zelf in het begin van het verhaal een bepaalde aversie tegen Tobias had. De auteur beschrijft de hoofdpersonages laagje voor laagje op een manier waarop je als lezer telkens weer een extra puzzelstukje mee krijgt om het volledige beeld te kunnen zien.

Heel fijn is ook de wijze waarop de personages van deel 1, Merels geheim,in dit verhaal verweven zijn. Hoewel beide delen zeker in relatie met elkaar staan, zorgt de schrijfster ervoor dat je elk deel eigenlijk ook afzonderlijk kan lezen, wat wel een grote meerwaarde is.
Van Dongen schuwt moeilijkere thema's niet zoals morele dilemma's, een onverwachte zwangerschap, de groei van het hoofdpersonage van jonge studente naar verantwoordelijke moeder,... maar de auteur zorgt ervoor dat de rode draad van het boek nog steeds de feelgoodvibe is.

Het sterkste element in dit verhaal was ongetwijfeld de plot (verrassend, emotioneel en onverwacht), waardoor de puzzelstukjes pas écht op z'n plaats vielen.
Heel benieuwd hoe deel 3 van deze reeks er zal uitzien!

Meer recensies van Hilde Van Gysegem - Redheadbookaddict