Heerlijk huiveringwekkend!

Alweer een 'Carter' op het scherpst van de snede: meedogenloos, briljant en ronduit misselijkmakend op de best mogelijke manier.
In een voor een krijgt rechercheur Robert Hunter te maken met een verknipte moordenaar. Het kat-en-muisspel start met een anoniem telefoontje waarin Hunter wordt gevraagd een website te bezoeken. Wat hij daar te zien krijgt, tart alle verbeelding. De beller wil hem niet alleen laten toekijken maar eist dat Hunter een actieve rol speelt in de gruwelijkheden. Nog voordat Hunter en Garcia het onderzoek goed en wel kunnen opstarten is er al een tweede slachtoffer. Opnieuw een telefoontje, maar deze keer wordt de stunt publiekelijk uitgesmeerd op internet. Slagen Hunter en Garcia erin om de dader te vatten voor hij nog meer slachtoffers maakt?

Dit boek is alweer een bevestiging dat Carter tot de top van de thrillerschrijvers behoort! Zijn schrijfstijl is intelligent, klinisch precies en nauwkeurig gedetailleerd. Hij weet de spanning telkens weer hoog te houden gedurende het verhaal waardoor je als lezer niet anders kan dan in het verhaal meegezogen te worden. Geen genade voor de gevoelige lezers want de gruwelijkheden zijn bloederig en sadistisch, maar wat een feest voor de lezers met sterke magen!
Daar waar andere thrillerschrijvers geweld en gruwelijkheden soms inzetten louter om het effect dat het heeft ten opzichte van de lezer, gebruikt Carter dit als een middel om de psychologische kant van het verhaal naar voren te laten komen. Als lezer zijn dit boeken om van te smullen, hoewel ik wel ten zeerste hoop dat de angstaanjagende gebeurtenissen uit de fantasie van de auteur ontsproten zijn en niet gebaseerd zijn op zijn carrière als forensisch psycholoog.
Ik ben topfan en Carter is op zeer korte tijd gekroond tot één van mijn absolute favorieten gekroond!

Meer recensies van Hilde Van Gysegem - Redheadbookaddict

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.