Betoverend en bedwelmend.
De roep van een ver eiland. Sarah Lark.
Deze schrijfster heeft reeds een stevige reputatie opgebouwd inzake historische romans. Sarah Lark weet je, als geen ander, steeds mee te nemen naar een andere, onbekende wereld. Van Afrika tot in … om het met de woorden van K3 te zeggen.
Ditmaal gaan we voornamelijk naar Zanzibar en Oman in 1854. Waar slavenhandelaars en plantages normaal zijn. Waar sultans, sultane’s, surie’s en mambo’s de plak zwaaien.
Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door het leven als haremvrouw van een sultan.
Dus, dit boek was een kolfje naar mijn hand.
*Eve (1852-1867), de Engelse gouvernante en blindenlerares.
*Nunu (1859-1867), de blinde en opstandige dochter van de sultan.
*Fanny (1870-1873), bediende en tolk van Eve. Metgezel, helper, en later vriendin.
*Rudophe (1873), 1ste zoon van Madeleine (ex-surie) en halfbroer van Miriam, dochter van sultan.
Er zijn ook nog bijrollen weggelegd voor Ethan, Sarah, Mozes, Picault, Rekia enz. Al met al een indrukwekkende cast. Het verhaal beslaat 539 pagina’s. Er worden heel veel etnische kwesties aangehaald. Ethiek vs moraal, geloofsovertuigingen, tradities, politiek. Waar je wieg of hutje staat bepaald je lot. Soms is ontsnappen wel degelijk een mogelijkheid.
We reizen mee van Engeland naar Zanzibar, Oman tot Grasse, Zuid-Frankrijk. Het was boeiend tot de laatst blz.
Verkeerde keuzes werden gemaakt, moeilijke paden bewandeld. Tot alles uiteindelijk mooi samensmelt zoals de geuren in een delicaat parfum. Al dan niet samengesteld door Nunu…
Opmerking: op blz. 310 staat 2x Mirjam Op alle ander pagina’s Miriam. Drukfout? @uitgeverijdefontein