Een veelbelovend begin
Twee Noorse auteurs slaan de handen ineen en zorgen voor een gloednieuwe, verslavende thrillerserie. Thomas Enger schreef al vijf boeken in zijn Henning Juul-serie en Jørn Lier Horst kennen we onder andere van de Wisting-serie. In Nulpunt bundelen de twee auteurs hun krachten.
De reeks draait om rechercheur Alexander Blix en blogger Emma Ramm. Wanneer een topatlete vermist raakt, komen de twee in aanraking met elkaar, maar het lijkt er al snel op dat iets hen verbindt.
Blix is het stereotype rechercheur: hij werkt graag praktisch en dat legt hem geen windeieren. Hij een is goede kracht in het team. Z'n meerdere daarentegen is het norse type die graag volgens regels en protocollen werkt. Wanneer je veel van dit soort thrillers leest, kun je je daar misschien aan gaan ergeren.
Nulpunt is een veelbelovend begin. De spanning wordt goed opgebouwd, niet nagelbijtend spannend, maar genoeg om je een aantal avonden onder een dekentje op de bank te vermaken.
Dit nieuwe speurdersduo is er eentje waar ik zeker meer van wil gaan lezen. De schrijfstijl is vlot en kent goede spanning. Wanneer twee Noorse auteurs samenkomen kan het dan ook haast niet anders dan dat er een goede reeks ontstaat.