Leest heerlijk weg

Ilse Meihuizen 10 juli 2021
Of er iemand interesse had om het 1e boek van haar cozy crime serie te lezen en er op onder andere hebban een mening over te geven was de vraag van schrijfster Nan Adams (pseudoniem van Nannet van Ham). Cozy crime is een in Nederland (nog) onbekend genre en als het aan Nan Adams ligt gaat daar snel verandering in komen. Maar eigenlijk kennen we het allemaal wel al een beetje want even googlen leerde me dat Agatha Christie er ook onder gerekend mag worden. Oftewel een whodunnit maar dan in een feelgood verhaal gegoten. En ik moet zeggen Boslust leest heerlijk weg. Het was dan ook lastig beoordelen 3* vind ik eigenlijk te laag maar 4* net teveel dus waar moet je dan voor kiezen. Helaas kan ik via hebban niet kiezen voor 3,5* dus daarom zet ik het er hier maar even bij

We maken kennis met Brenda, een lifestyle coach die eigenlijk haar eigen adviezen beter moet toepassen, en haar in Londen wonende vriendin Juul en haar man. Juul en haar man zijn voor een vakantie op hun vaste camping: Boslust. En Brenda gaat er een paar dagen op bezoek. En terwijl ze genieten van het weer en de rosétjes merken ze dat het met een aantal andere gasten niet echt goed gaat, als er een dode man wordt gevonden blijkt dat een understatement en de dames gaan samen op onderzoek uit.

Ondanks dat het boek maar 170 bladzijden heeft worden de karakters toch nog goed uitgediept zodat je het idee krijgt dat je ze echt leert kennen. Ook krijgen een aantal andere vakantiegangers die in dit verhaal een hoofdrol spelen één of meer hoofdstukken waarin er een stuk van hun kant van het verhaal wordt verteld, dit geeft een compleet verhaal. Wat ik knap vind is dat als je denkt dat je weet hoe het in elkaar zit, er toch nog een kleine twist zit doordat er achter in het boek een klein envelopje zit met een brief die het verhaal compleet afrond.

Al met al ben ik aangenaam verrast en ik ga zeker ook de rest van de serie over Brenda lezen. Ook leuk dat Nan alweer een tweede serie heeft geschreven met een nieuw hoofdpersoon Vera. Ook die komen hoog op mijn lijstje

Meer recensies van Ilse Meihuizen