Nare Jeugd
Ik vind het lastig om een beoordeling te geven op het levensverhaal van de schrijver. Zeker aangezien het zo'n gevoelig onderwerp is. Maar voor haar was de zoektocht warrig maar dat was het voor mij als lezer ook. De verschillende ervaringen en verhalen door elkaar in combinatie met haar eigen onzekerheden waren voor mij even teveel van het goede.
Ik snap de intentie van de schrijver maar ben het met bepaalde standpunten cq ideeën van waaruit ze de eindnoot heeft geschreven niet eens.
Overigens begon het boek best veel belovend maar naar mate het boek vorderde kreeg je eigenlijk iedere keer hetzelfde feit net even anders gepresenteerd. Nogmaals ik benijd Sofie niets, want met haar jeugd had ik misschien hetzelfde gedaan, alles van me af schrijven om het op volgorde te krijgen en het een plek te kunnen geven maar ik vond het geen prettige leeservaring. Voor mij 2,5* als eindscore.