Thuiskomen op de walnootboerderij

Imani 22 februari 2026
Laat je betoveren door de wereld van de walnoten en door de wereld van Victoria en haar familie.
Inmiddels zijn we al bij het mooie vijfde deel van deze reeks aangekomen. Wat lezen deze boeken toch als een trein! Ook dit deel vond ik weer prachtig.

Er komen opnieuw heel wat personages aan bod, maar alles is zo duidelijk geschreven dat je nergens in de war raakt. Je leest vanuit verschillende perspectieven, wat ik persoonlijk erg fijn vind.
Ditmaal draait het verhaal rond Victoria meestal ‘Vicky’ genoemd die samen met haar familie op de walnootboerderij woont. Het is heerlijk vertoeven tussen de walnoten en de gezelligheid van het boerderijleven, maar helaas is niet alles rozengeur en maneschijn…

Op een dag stort Vicky’s wereld in.
Ze is de jongste van twee zussen. Haar zus Abigail, naar wie ze enorm opkeek en van wie ze zielsveel hield, besluit op een dag alles achter zich te laten om haar droom in Hollywood na te jagen. Vastberaden vertrekt ze zonder nog om te kijken. Vicky en haar ouders blijven radeloos en vol verdriet achter.
Jarenlang horen ze niets meer van haar. Zelfs wanneer hun moeder ziek wordt en Vicky haar honderden keren probeert te bereiken, blijft het stil. Ook bij het overlijden van haar moeder verschijnt Abigail niet op de begrafenis.
Voor Vicky en haar vader is de maat vol. Ze proberen er een streep onder te zetten, al hopen ze diep vanbinnen dat alles ooit weer goedkomt en dat Abigail terug naar huis zal keren. Maar komt het ooit nog goed?

Vicky heeft het ondertussen druk op de boerderij. Ze heeft alle taken op zich genomen en zorgt daarnaast voor haar vader, die kampt met een slechte knie. Door al dat werk heeft ze nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor de liefde. Maar iedereen heeft toch behoefte aan een beetje liefde? Zou ze die tussen alle walnoten en werk toch kunnen vinden?

Ook Abigail had zich haar leven in Hollywood heel anders voorgesteld. Wat begon als een droom, eindigt in een nachtmerrie. Ze krijgt spijt van de vele verkeerde keuzes die ze heeft gemaakt. Maar is kiezen niet altijd een beetje verliezen? Gelukkig heeft haar avontuur haar ook iets heel moois gebracht: haar lieve dochter Bella.
Kunnen moeder en dochter samen het hoofd boven water houden? Of moet Abigail opnieuw drastische beslissingen nemen?

Ik vond dit opnieuw een heel mooi boek. Manuela weet telkens weer een warm en meeslepend verhaal neer te zetten. Tijdens het lezen zie ik de personages zo voor me.
Het voelt alsof je zelf deel uitmaakt van het verhaal. Je leeft intens mee, en kleine Bella heb ik meteen in mijn hart gesloten.

De reeks is absoluut prachtig, al mis ik persoonlijk net dat extra tikkeltje om vijf sterren te geven. Vier sterren zijn echter meer dan verdiend.
Even heerlijk ontspannen wegdromen op de verschillende boerderijtjes.
Op naar het zesde en helaas laatste deel!

Meer recensies van Imani