Vanillegeluk en een hart vol liefde
Dit boek ademt echt één en al vanille uit. Heerlijk toch? Vanille is sowieso een product dat ik heel graag eet en één van mijn favoriete geuren.
Vanillegeluk is het eerste deel van de Kustdromen-serie van Manuela Inusa en neemt je mee naar de wereld van Cecilia en haar vanilleboerderij in Napa Valley, Californië.
We maken ook kennis met haar beste vriendin Julia. Samen staan zij centraal in het verhaal.
Wanneer Cece wordt uitgenodigd door Richard Banks, de eigenaar van een luxe hotel aan Lake Tahoe, om een kruidenseminar bij te wonen en te vertellen over haar vanille, lijkt dit in eerste instantie een geweldige kans. Toch blijkt al snel dat er meer achter deze uitnodiging schuilgaat dan alleen zakelijke interesse. Halverwege het boek maken we dan ook kennis met Richard en Mitchell, de organisator van het seminar, en krijgt het verhaal een andere wending dan je in het begin zou verwachten.
Daarnaast zijn er nog meer personages, maar die komen minder uitgebreid aan bod. Tijdens de reis naar het hotel voelde het bijna alsof je als lezer echt met hen mee onderweg was. De tweede helft van het boek vond ik daarom ook sterker, omdat de verhaallijn daar meer diepgang krijgt.
Aan het einde van het boek staan bovendien nog een aantal heerlijke vanillerecepten van Cece, wat een leuke extra is. De schrijfstijl is prettig en leest gemakkelijk weg.
Een extra pluspunt: de omslag van het boek is prachtig en staat heel mooi in mijn boekenkast.
Ik had al gelezen dat de meningen over dit boek wat verdeeld zijn. Veel lezers kennen Manuela Inusa al van de Valerie Lane-serie, maar die heb ik zelf nog niet gelezen.
Dit was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster en ik kan het dus nog niet vergelijken.
Toch heb ik enorm genoten van dit boek en geef ik het 4 sterren. Ik ben benieuwd naar de volgende delen.