Merels Geheim
Merels geheim was mijn eerste kennismaking met het werk van Angelique van Dongen, en het begin van het boek wist me meteen positief te verrassen. Je stapt als lezer zó in de wereld van Merel en ziet de babywinkel Odilly’s (wat een ontzettend leuke naam!) echt levendig voor je. De sfeer en setting zijn goed neergezet, wat het eerste deel prettig maakt om te lezen.
Toch vond ik het jammer dat het verhaal later wat minder werd. De spanning is er wel, maar voor mijn gevoel ging alles wat te snel en kwamen sommige gebeurtenissen niet erg geloofwaardig over. Daardoor haakte ik af en toe een beetje af. In eerste instantie wilde ik het boek 4 sterren geven, maar helaas kwam ik in de e-bookversie ook behoorlijk wat schrijffouten tegen. Dat haalde me echt uit het verhaal en deed afbreuk aan het leesplezier. Jammer, want het idee achter het verhaal is origineel en had zeker potentie.