Een reis vol dromen en herinneringen
Ik ga op reis en neem mee? Een lijst aan wondermooie herinneringen.
Het boek gaat over hoofdpersonage Eva, die haar moeder is verloren. Het leven is moeilijk zonder haar moeder. Wanneer ze op een dag besluit om een aantal spullen van haar moeder op te ruimen, stoot ze plots op een kistje waar de bucketlist van haar moeder in zit uit de tijd dat zij zelf een tiener was.
Doordat ze destijds onverwacht zwanger werd van Eva, kon ze een groot deel van haar lijstje niet meer afwerken.
Hierdoor krijgt Eva schuldgevoelens en besluit ze het er niet bij te laten, maar zelf de dromen van haar moeder waar te maken als een soort ode aan haar.
Ze twijfelt niet en stapt naar een reisbureau, waar ze meteen haar wereldreis boekt. Alleen draait die wat anders uit dan ze had verwacht. Het begint al bij dag één, wanneer haar gids wordt vervangen door iemand anders. Laat dat nu net de laatste persoon zijn met wie ze zou willen vertrekken. Toch besluit ze er het beste van te maken en de reis alsnog te maken voor haar moeder.
Uiteindelijk maakt ze die reis samen met het tweede hoofdpersonage, Thor. Onderweg krijgen we ook te maken met een paar onverwachte wendingen in het verhaal. Kan ze al deze dromen van haar moeder waarmaken, of wordt deze reis eerder een nachtmerrie?
Een zomer om van te dromen is een losstaand boek van Holly Martin. Het is een heerlijk boek om op vakantie te lezen. Als lezer beleef je zelf de ervaring van het reizen. Het lijkt net alsof je zelf ook meestapt in het avontuur van de ene bestemming naar de andere. Er komen veel verschillende plaatsen en activiteiten aan bod, en natuurlijk ook de nodige emoties. Op het einde is er een mooie verrassing die het verhaal op een hartverwarmende manier afrondt.
Ik heb zeker genoten van dit boek. Een minpuntje vond ik dat het soms wat snel ging, van het ene moment op het andere zitten we plots in een ander land. Dat geldt ook voor de brieven die Eva schrijft aan haar moeder. Daarnaast stonden er in het e-book ook enkele schrijffoutjes.
Maar al bij al is dit zeker een mooi boek en een aanrader voor iedereen die even wil wegdromen op vakantie.