Rouw, geheimen en moederliefde: Spijt van jou raakt je recht in het hart
Spijt van jou is een prachtig en emotioneel verhaal over verlies, rouw en de kracht om het leven weer op te pakken. Colleen Hoover weet opnieuw te raken met een meeslepend plot en herkenbare, oprechte emoties.
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Morgan, een moeder van 34, en haar 17-jarige dochter Clara. Morgan werd zelf op haar zeventiende moeder, en hun bijzondere band staat centraal in het boek. Wanneer Chris echtgenoot en vader plotseling overlijdt bij een ongeval, samen met Jenny, de zus van Morgan, staat hun wereld volledig op z’n kop. Pijnlijke geheimen komen aan het licht en zorgen voor spanningen tussen moeder en dochter.
Toch ontstaat er, ondanks de botsingen, iets moois tussen hen. Naarmate het verhaal vordert, wordt duidelijk hoe sterk hun band eigenlijk is. Liefde in allerlei vormen speelt een grote rol, en Hoover weet dat op een eerlijke en ontroerende manier te verwoorden.
Wat ik erg sterk vond, is dat de hoofdstukken afwisselend worden verteld vanuit Morgan en Clara. Dat geeft het verhaal extra diepgang, omdat je beide kanten van de situatie leert begrijpen.
Spijt van jou zit vol emoties: verdriet, boosheid, haat, maar ook liefde, vergeving en hoop. Er stonden hier en daar wat kleine schrijffoutjes in het boek, wat jammer is, maar dat doet weinig af aan de kracht van het verhaal.
Een leuk detail: dit boek wordt verfilmd! Ik ben heel benieuwd hoe ze het verhaal op het scherm gaan brengen.