Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Thriller Ja of nee

Ina Beekman 23 april 2021
Voor thrillers en more mocht ik de Vijfde kamer geschreven door Darline Degheldere uitgegeven door Hamley Books lezen.
Ik was zeer benieuwd naar dit boek en had hoge verwachtingen. Hoopte op een spannende thriller. In mijn recensie kun je lezen of mijn verwachtingen zijn uitgekomen.
Als je de cover van de vijfde kamer ziet denk je in eerste instantie niet aan een trhiller maar meer dat het een roman is.
Dit is het tweede boek van Degeheldere. Persoonlijk had ik nog geen boeken van haar gelezen en wist dus niet precies wat te verwachten. Aan de hand van het gelezene op de achterflap verwachte ik een spannende trhiller.
Het boek vertelt hoe zussen Claire en Margot samen met een groep vrienden op vakantie gaan en helaas de volgende ochtend er achter komen dat een van de vrienden is overleden. Dit blijkft de echtgenoot van een van Claire te zijn. De arts die er bij geroepen wordt contstateert een natuurlijke dood.
Toch gedurende het boek komen er feiten boven water waardoor Claire en Margot twijfelen aan de natuurlijke dood van Claire haar echtgenoot en verdenken ze elkaar en ook een aantal van hun vrienden. Claire vind een geheimzinnig zwart boekje met codes en dit boekje blijkt ook een sleutelrol in het verhaal te spelen. Met hulp van vriend en client Albert die oud politieagent is komt Claire er langzaam aan achter wat de code in het boekje beteken en komt ook op het spoort van de daadwerkelijke moordenaar van Bram haar echtgenoot.
"Toen ze de deur achter Elke sloot beelf ze roerloos staan, haar rg tegen de muur naast de deur gedrukt. Ze vroeg zich af waarom ze Elkide niets had verteld over het kleine zwarte boekje dat ze eveneens in Brams aktetas had gevonden"
Claire toont niet echt veel emoties na het verlies van het echtgenoot en ook verderop in het boek wordt dit niet anders. Ze heeft wel een kind samen met Bram dus je zou hierin toch iets van verdriet verwacht hebben dit is er niet en komt ook nergens verder in het boek tot uiting. Kiare de dochter van Bram en Claire lijkt ook niet echt veel problemen te hebben met het overlijden van hun vader.
Het boek is vlot geschreven maar er ontbreekt toch het gevoel van spanning wat je bij een trhiller eigenlijk wel wil zien. Voor mij persoon zit dit denk ik in de manier waarop het boek is opgebouwd.. het begint met de moord op zich en pas dan wordt het verhaal vertelt. De gebeurtenissen voor en na de midweek. In mijn ogen was de spanning beter geweest als de opbouw iets anders was geweest. Als we de vriendengroep van Margot en Claire en de tweelingzussen zelf al hadden leren kennen voor dat de gebeurtemissen in de vijfde kamer plaats zouden vinden.
Conclusie een vlot geschreven boek maar het ontbreekt een beetje aan de echte thrillers spaning. Toch zou ik wel weer een boek van Darline Deghelde oppakken omdat de schrijfstijl wel prettig is om te lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ina Beekman

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.